Hvem er jeg som instruktør

Fra ung alder har jeg hatt hund i familien og trent både lydighet og agility med flere av familiens hunder – men de siste 7 årene er det rallylydighet som har stått i fokus. Ingen av hundene har noen særlig merittliste å vise til, men sammen har vi det gøy! Jeg konkurrerer aktivt med begge hundene i familien, de går rallylydighet i klasse 2 for øyeblikket. For dalmatineren Phlox jobbes det også med lydighet og agility i tillegg til rallylydighet. I all trening jeg gjør med mine hunder er det dette som er det viktigste for meg – å ha det gøy sammen med hunden sin.

Jeg er opptatt av samspillet mellom hund og eier, og hvordan vi kan trene oss selv og hundene våre til å kunne gjøre ting sammen som er lystbetont og hyggelig for begge parter. Jeg har stor tro på at forståelsen av hundens språk og en oppdragelse av hunden som innebærer nøkkelordene konsekventhet, rettferdighet og forståelse er grunnlaget for et godt hundehold. Vi som hundeeiere må lære oss å se, tolke og forstå hundens språk. De kommuniserer med oss hele tiden – det gjelder bare å se det. Å øke kunnskapen om hundens måte å kommunisere mener jeg er veien for et godt samarbeide. Når vi i tillegg lærer oss å håndtere eget stress og konkurransepress oppnår vi resultater sammen. Mental trening er også en viktig del av mine kurs. Det å jobbe med oss selv – ikke bare hundene våre slik at vi blir best mulig rusta og bevisst på oss selv i både konkurranse- og treningssituasjon. 

Som person motiveres jeg sterkt av andres glede og at de lykkes med de målene de har satt seg og hjelp med de utfordringer de måtte ha i sittsamarbeid med hunden. I min rolle som instruktør opplever jeg å få mange gode tilbakemeldinger fra mine kursdeltakere på at jeg er med på å hjelpe dem til å lykkes og at de føler seg sett og ivaretatt. Jeg er instruktør og rallylydighetsdommer, samt var talenttropp og landslagsleder 2019-2021 for rallylydighet. Jeg brenner for å hjelpe andre til å bli gode og er opptatt av å jobbe grunnarbeid slik at en får et godt grunnlag av ferdigheter for både fører og hund.

Jeg er opptatt av rettferdig hundetrening. Krav satt etter ferdighetsnivå, og kunsten av god timing og ikke minst å kunne skynde seg langsomt mot et mål.

Dette er noen av kursene jeg holder: 

  • Mental trening for hundeførere
  • Grunnferdigheter i rallylydighet
  • Konkurranserettet kurs for rallylydighet
  • Kurs i Nordisk rallylydighet
  • Rally lydighetskurs, alle nivåer
  • Kurs for prøvearrangører, bli trygg på å arrangere rallylydighetsprøver
  • Bli god på å starte på konkurranser (arrangeres kun i samarbeid med hundeklubb da det blir konkurranselik bedømning)
  • Temakvelder innen hundesport og konkurranserettet mental trening.
  • Privattimer

Ønsker du eller din klubb å leie meg inn til privattimer eller kurs, ta kontakt så finner vi en passende tid. Send meg en mail på posteducani@gmail.com

Grunnkurs i rallylydighet

Hva vil du lære på mine grunnkurs:

Grunnkurs vil gi deg de viktigste grunnferdighetene og vi vil bygge samarbeid mellom deg og din hund slik at dere kan fortsette å trene rallylydighet. Grunnferdighetene legger et godt grunnlag for alle de andre klassene i rallylydighet. Vi går igjennom skiltene, trener på momenter og skiltforståelse sammen. Vi trener også på å sette dette sammen slik at det å gå en bane etterhvert blir enklere.  

Dette er noe av det vi vil gå igjennom: 
– Grunnferdigheter og momenter
– Skilter og regelverk
– Kombinasjoner og baner

Kurset passer for de fleste da det legges opp til individuell oppfølging og hunder i alle aldre kan delta. Det er ingen krav til å måtte konkurrere eller ha konkurrert for å delta på kurset. Det eneste kravet er at hunden er frisk og at dere har lyst til å gjøre noe moro sammen. 

For å få best utbytte av kurset er det en fordel at hunden har en form for kontakt og lyst til å ta belønninger, men vi legger opp kurset til hver enkelts nivå. 

Konkurransekurs i rallylydighet

Hva vil du lære på mine konkurransekurs i rallylydighet:

Konkurransekurs er et kurs for deg som enten nettopp har starta, har gått noen konkurranser i rallylydighet eller som konkurrerer aktivt. Kurset vil være individuelt lagt opp og med ulik vanskelighetsgrad på baner. 

Vi vil jobbe med det du trenger å øve på som for eksempel: 
– Baneforståelse
– Regelverk
– Mental trening
– Grunnferdigheter og momenter
– Konkurranseforberedelser
– Samarbeid og belønning

Kurset passer for alle klasser og ofte være oppdelt i aktuelle klasser. 

Se bilder fra noen av mine kurs!